Pechvogel Robben: ‘Dit is waanzin’

Het seizoen van Arjen Robben dreigt als een nachtkaars uit te gaan. De sterspeler van Bayern München scheurde begin deze week zijn kuitspier af en moet daardoor de ontknoping van het voetbalseizoen aan zich voorbij laten gaan. Donderdag reageerde Robben voor de eerste keer op zijn blessure.

‘Ik heb geen woorden voor zo veel pech. Dit is echt waanzin’, laat een verbouwereerde Robben weten in gesprek met het Duitse Kicker. De vice-aanvoerder van het Nederlands elftal stond de hele maand april aan de kant met een buikspierblessure en zat dinsdag voor de eerste keer weer bij de selectie van zijn club. Zijn rentree tegen Borussia Dortmund was echter van korte duur. Na een kwartier greep Robben naar zijn kuit en moest hij zich laten vervangen.

 

In de afgelopen twee jaar zijn de spierblessures van Robben op één hand te tellen. De Oranje-international leek dan ook eindelijk verlost te zijn van zijn jarenlange spierkwetsuren, maar twee spierblessures kort op elkaar gooien nu roet in het eten. Of Robben op tijd fit is voor de EK-kwalificatiewedstrijd met Letland is nog niet duidelijk. Het Nederlands elftal treedt op 12 juni aan tegen de nummer vijf uit poule A van de EK-kwalificatie.

Praat Mee!