Arnesen: ‘Depay in Engeland wordt een succes’

Frank Arnesen volgt de ontwikkelingen rond Memphis Depay met bijzondere interesse. De Oranje-international lijkt zich dit seizoen te gaan kronen tot topscorer van de Nederlandse Eredivisie en aast komende zomer op een transfer naar een buitenlandse topclub. Volgens Arnesen doet Depay er goed aan om te verkassen naar de Engelse Premier League. 

‘Ja, hij zou een succes zijn’, antwoordt Arnesen als hem wordt gevraagd of Depay kans van slagen heeft in de Premier League. ‘Voor mij is het 99,9 procent zeker dat Depay naar Engeland zal gaan. Ik heb Depay dit seizoen veel aan het werk gezien en hij wordt steeds beter. Hij is pas 21 jaar. Het zal moeilijk worden om hem tegen te houden. Het zal in Engeland, natuurlijk, compleet anders zijn dan in Nederland. Totaal anders’, weet de voormalig technisch directeur van Chelsea.

‘Het niveau is vele malen hoger en er worden veel meer wedstrijden gespeeld’, vervolgt de oud-international van Denemarken. ‘Hij zal in Engeland beschermd moeten worden. Maar het gaat zonder meer om een groot talent en hij zou het goed doen in de Premier League. Ik weet niet voor welke club hij wil spelen. Ik heb veel spelers van Nederland naar Engeland zien gaan. Door het hoge niveau in de Premier League was dat meestal geen succes, maar Depay kan het goed gaan doen’, verzekert Arnesen.

Praat Mee!