Verheijen rekent Guardiola kuitblessure Robben aan

Raymond Verheijen uit in de media regelmatig kritiek op de trainingsmethodes van voetbaltrainers. De inspanningsfysioloog heeft dit keer Josep Guardiola op de hak genomen. Volgens Verheijen mag de trainer van Bayern München zich de kuitblessure van Arjen Robben aanrekenen.

In gesprek met ELF Voetbal uit Verheijen zijn verbazing over de nieuwe spierblessure van Robben, die hij dinsdag opliep tijdens de ontmoeting met Borussia Dortmund in het kader van de halve finale van de Duitse beker. De spierscheuring is volgens Verheijen de oorzaak van een te vroege rentree. ‘Dat gebeurt alleen als die spier een verlaagde belastbaarheid kent. Een gezonde spier scheurt nooit’, legt hij uit.

‘Voordat je een rentree op het veld maakt, moet je er eerst voor zorgen dat de vermoeidheid uit het lichaam gaat’, gaat Verheijen verder. ‘Het lichaam is sterker gemaakt, maar vermoeidheid is aanwezig. Arjen kende een hoge fitheid, maar een lage frisheid’, aldus de medicus.

Volgens Verheijen is het uitgesloten dat Robben op 12 juni met het Nederlands elftal aan de aftrap verschijnt voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland. ‘Dan krijg je hetzelfde verhaal als nu is gebeurd. Dus vul maar zelf in.’

Praat Mee!