Drama duurt voort voor De Jong en Van Ginkel

De gifbeker van AC Milan is nog lang niet leeg, dit keer verloor de ploeg van Nigel de Jong en Marco van Ginkel kansloos met 3-0 van Napoli. Dit betekend het vijfde duel op rij zonder overwinning voor de twee Nederlanders en vinden zichzelf terug op de tiende plaats in de Serie A.

Met De Jong en Van Ginkel in de basis begon de ploeg uit Milan met goede hoop aan de wedstrijd, maar dit werd al na twee minuten verstoord. Verdediger Mattia de Sciglio veroorzaakte een strafschop en mocht met rood van het veld, waardoor Napoli vrij baan had om op voorsprong te komen. De Argentijn Gonzalo Higuain miste de penalty en het duurde nog ruim zeventig minuten voordat Napoli op voorsprong kwam.

Met een man minder op het veld kreeg AC Milan geen grip op de Napolitanen en moesten na zeventig minuten uiteindelijk buigen voor de thuisploeg. Marek Hamsik scoorde de welverdiende 1-0 en kort daarna revancheerde Higuain zich voor  zijn gemisten penalty. Maar dat was nog niet alles, nog geen zes minuten na het tweede doelpunt scoorde Gabbiadini de derde treffer en draaide de Oranje-internationals de nek om die de hele wedstrijd hebben gespeeld.

Praat Mee!