Bayern zit achter Belgische toptalent aan

De ontwikkeling van Youri Tielemans mag, zachtjes gezegd, sensationeel worden genoemd. De 17-jarige middenvelder van RSCA Anderlecht heeft dit seizoen al 35 wedstrijden gespeeld en is een belangrijke kracht op het middenveld. Volgens zijn landgenoot Daniël van Buyten zal het niet lang duren voordat Bayern München een poging gaat wagen om het talent in te lijven. 

De oud-verdediger speelde jarenlang voor de club uit Beieren en is er nu werkzaam als scout. In gesprek met Het Nieuwsblad geeft Van Buyten aan hoe hij denkt over het toptalent van Anderlecht. ‘Youri is een van allergrootste talenten van zijn generatie. Je kan hem vergelijken met Bastian Schweinsteiger en waarom zou Tielemans hem niet kunnen opvolgen in de toekomst?’, zegt de Belg.

‘Youri is een speler die door Bayern wordt gevolg. Een speler als Eden Hazard zou Bayern nooit kunnen halen, die is te duur, zelfs voor Bayern’, vervolgt de oud-verdediger. ‘Ze mikken op spelers van zeventien à achttien jaar die misschien maar vijf miljoen kosten en Tielemans kan daar onder vallen.’

Praat Mee!