Stakingen politie zorgen voor problemen tijdens voorlaatste speelronde

Deze week gaat de voorlaatste speelronde van de Eredivisie van start. Het doorgaan van enkele duels is echter onzeker vanwege geplande stakingen van de politie. Het gaat hier om de wedstrijden tussen Feyenoord en Vitesse en FC Groningen en PEC Zwolle.

Volgens RTV Rijnmond is de kans aanwezig dat de politie de wedstrijd tussen Feyenoord en Vitesse aangrijpt om hun taken te laten voor wat ze zijn en te strijden voor een betere cao. Zo heeft een woordvoerder van de politie laten weten. Tegenover het regionale medium benadrukt de zegspersoon dat de wedstrijden in de Kuip en de Euroborg waarschijnlijk niet kunnen rekenen op volwaardige politie-ondersteuning.

Ook in Groningen zijn namelijk politieacties gepland, waardoor het duel tussen FC Groningen en PEC Zwolle mogelijk niet door kan gaan. ‘Het is uiteindelijk aan de burgemeesters van de speelsteden om te beoordelen of het verantwoord is de voetbalwedstrijden te laten doorgaan’, aldus de politiewoordvoerder. De KNVB heeft in een reactie laten weten dat de wedstrijden naar verwachting gewoon door zullen gaan.

 

Praat Mee!