‘Op tien zijn er niet veel betere voetballers dan VD Vaart’

Rafael van der Vaart liet onlangs weten open te staan voor een terugkeer naar Ajax. Dat werd niet door alle fans van de Amsterdamse club even enthousiast ontvangen, er wordt namelijk getwijfeld aan de fitheid van de middenvelder. Volgens columnist Henk Spaan is dat echter nergens voor nodig.

Spaan is van mening dat Van der Vaart een goede aanwinst zou zijn voor Ajax. Zo schrijft hij woensdag in zijn column in Het Parool. ‘Van der Vaart kan niet met de punt naar achteren spelen, noch links op het middenveld’, begint Spaan. ‘Op nummer tien daarentegen, met een elftal om hem heen gebouwd, zijn er niet veel betere voetballers dan hij, ook al is het maar een uur per wedstrijd. Voor aantrekkelijker voetbal is dit het aangewezen systeem’, aldus de columnist, die op deze manier een rol voor de middenvelder bij Ajax ziet.

De huidige speler van Hamburger SV speelde 156 wedstrijden voor de Nederlandse recordkampioen. Na een mislukt avontuur bij Real Madrid kwam hij via Tottenham Hotspur opnieuw bij HSV terecht. Zijn terugkeer was niet het succes waarop werd gehoopt, vandaar dat de club zijn aflopende contract niet wil verlengen.

 

Praat Mee!