Depay vertrekt naar Manchester United

Memphis Depay vertrekt komende zomer naar Manchester United. De 21-jarige vleugelaanvaller van PSV wordt in Engeland herenigd met Louis van Gaal, onder wie Depay zijn debuut maakte voor het Nederlands elftal. Volgens Voetbal International is er een bedrag van 27,5 miljoen euro gemoeid met de transfer van de vijftienvoudig Oranje-international.

De totale transfersom kan middels bonussen uiteindelijk oplopen tot 32 miljoen euro. Daarmee zou Depay de op één na duurste Nederlander worden in de geschiedenis van het vaderlandse voetbal. Marc Overmars is nog altijd de absolute recordhouder. De oud-international maakte in 2000 voor veertig miljoen euro de overstap van Arsenal naar FC Barcelona.

Door de overstap van Depay wordt de Nederlandse enclave bij Manchester United verder uitgebreid. Afgelopen zomer werd Van Gaal aangesteld als manager en nam hij Daley Blind mee naar The Red Devils, terwijl Robin van Persie sinds de zomer van 2012 onder contract staat in Manchester. Met Depay komt de Nederlandse afvaardiging zodoende op drie spelers. In het verleden droegen onder anderen Jaap Stam, Ruud van Nistelrooy en Edwin van der Sar het shirt van Manchester United.

Praat Mee!