Depay in de wolken: ‘Een droom die uitkomt’

Manchester United en PSV hebben donderdagmiddag de transfer van Memphis Depay wereldkundig gemaakt. De vleugelaanvaller van de Eindhovenaren is de tiende Nederlander die een contract tekent in Manchester. Depay heeft verheugd gereageerd op zijn transfer en kijkt uit naar de samenwerking met Louis van Gaal, Robin van Persie en Daley Blind.

‘Spelen voor United is een droom die uitkomt. Het is echt fantastisch, dit is een heel grote stap naar een heel grote competitie’, zegt Depay, die ook in de concrete belangstelling stond van Paris Saint-Germain en Liverpool. ‘Ik heb een spannende en hectische periode achter de rug. Om een keuze te hebben tussen verschillende topclubs maakt het er niet gemakkelijker op. Maar voor mij is Manchester United een absolute droomclub, dus de jongens die er al spelen hoefden me niet te overtuigen’, aldus de 21-jarige Oranje-international.

In Manchester wordt Depay herenigd met Van Gaal. De 63-jarige manager van de twintigvoudig Engels kampioen werkte eerder bij het Nederlands elftal samen met Depay. Ook komt de aanvaller van Oranje collega-internationals Van Persie en Blind tegen in Manchester.

Samenwerking met Van Gaal

‘Ik kijk er enorm naar uit om met hen samen te spelen. En dat ik weer met Louis van Gaal ga samenwerken is ook een grote bonus’, aldus Depay, die naar eigen zeggen de interesse van The Red Devils niet af kon slaan. ‘Dat kun je niet weigeren. Ik heb veel geleerd bij PSV, maar ik had echt het gevoel dat ik toe was aan een volgende stap.’

Praat Mee!