Oranje onder 17 start EK met gelijkspel

Oranje onder 17 is het EK in Bulgarije gestart met een gelijkspel. Tegen de leeftijdsgenoten van Ierland bleef de ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg steken op een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.

Ondanks dat Nederland de gehele wedstrijd het betere van het spel had, slaagde het er niet in om een doelpunt te produceren. In de slotfase van de wedstrijd kwam Oranje zelfs nog goed weg, toen Trevor Clarke met een kopbal de lat raakte en Connor Ronan even later de binnenkant van de paal teisterde.

Stekelenburg was na afloop van de eerste groepswedstrijd teleurgesteld over het resultaat, maar zag ook dat zijn ploeg in de slotfase goed wegkwam. ‘Zonder dat we top waren, hebben wij veel kansen gecreëerd’, zei Stekelenburg na afloop op de website van de KNVB. ‘We vergaten alleen de 1-0 te maken. Uiteindelijk mogen we nog de handen dichtknijpen dat Ierland er niet alsnog met de overwinning vandoor is gegaan. Het is nu zaak om niet te negatief te worden. We moeten deze wedstrijd goed analyseren en zondag tegen Engeland een nieuwe start maken.’

Zodoende kan de volgende groepswedstrijd tegen Engeland al van doorslaggevend belang zijn. Bij een nederlaag wordt het uitermate lastig om de groepsfase te overleven. Het duel tegen de Engelsen wordt zondagavond om 20.00 uur gespeeld. De laatste groepswedstrijd tegen Italië is drie dagen later. Dit duel is live te volgen bij Onze11.

Praat Mee!