Stam overtuigd: ‘Depay past perfect bij United’

Jaap Stam stond van 1998 tot en met 2001 onder contract bij Manchester United. De Rots van Kampen las het nieuws over de transfer van Memphis Depay dan ook met bovengemiddelde interesse. Volgens Stam maakt Depay de juiste keuze door zijn loopbaan te vervolgen bij Manchester United.

De hernieuwde samenwerking met Louis van Gaal is volgens Stam een sleutel tot succes. ‘Depay is zeer jong en kent de werkwijze van Van Gaal, die jonge spelers de tijd geeft om zich te ontwikkelen. Hij zal soms rust krijgen, maar dat is zodat hij in het team kan groeien’, legt Stam uit.

De 42-jarige oud-international is ervan overtuigd dat Depay perfect past bij Manchester United. ‘United wil altijd aanvallen en de club heeft altijd oog voor spelers met snelheid die een-tegen-een kunnen spelen, iets creëren en kunnen scoren. Memphis is zo’n speler’, zegt Stam in gesprek met Voetbal International.

‘Zijn voetbalkwaliteiten zijn heel belangrijk en hij heeft veel zelfvertrouwen’, vervolgt de huidige assistent-trainer van Jong Ajax. ‘Dat is zeer belangrijk om te slagen bij United. Hij maakt zich niet druk over wat anderen over hem zeggen in de media, hij doet zijn eigen ding en is zeer gefocust op zijn eigen ding. Natuurlijk is hij ook een teamspeler en dat heb je ook nodig bij United. Maar hij heeft zijn kwaliteiten en is zich daar ook van bewust.’

 

Praat Mee!