Hiddink over ‘prima transfer’ van Depay

Oranje-bondscoach Guus Hiddink is tevreden met de aankomende transfer van Memphis Depay naar Manchester United. Laatstgenoemde aanvaller van PSV gaat in de Premier League spelen, iets wat volgens Hiddink goed is voor de ontwikkeling van zowel Depay als het Nederlands elftal.

‘Op zich een prima transfer. Hij komt op een hoger podium te acteren’, vertelt Hiddink in gesprek met De Telegraaf. ‘Daar zijn weer nieuwe wetten dan hier in Nederland en dat is goed voor hem om mee te maken. Het is goed voor zijn ontwikkeling en daarom is het ook goed voor het Nederlands elftal.’

Hiddink laat in een korte reactie ook weten te treuren om de blessure van Arjen Robben. De reserve-aanvoerder van Oranje, tevens sterspeler van Bayern München is al weken herstellende van een fikse buikspierblessure. ‘Dat zijn gemis groot is, is wel gebleken in andere kwalificatiewedstrijden, waarin hij er toen niet was. Dat scheelt toch dertig, veertig procent van onze productie. Dat heeft hij de laatste twee jaar wel bewezen. Ook bij Bayern gaat het zonder hem wat moeilijker. Dat is dus een aderlating. Ik kan hier wel gaan klagen, maar we moeten ook zonder hem verder.’ (Foto: Soccer.ru)

Praat Mee!