Oranje onder 17 na derde gelijkspel uitgeschakeld op EK

Het Nederlands elftal onder 17 is uitgeschakeld op het EK in Bulgarije. De ploeg van Maarten Stekelenburg speelde met 1-1 gelijk tegen Italië. Eerder al werd er twee keer gelijkgespeeld tegen Ierland en Engeland. Oranje eindigt als derde in de poule.

Italië begon sterk aan de wedstrijd en het was dan ook geen verrassing dat het land al snel op voorsprong kwam. Het was Patrick Cutrone die de bal achter keeper Justin Bijlow schoof. Na een half uur kwam Oranje beter in het spel en kreeg de ploeg diverse kansen, onder andere via Timothy Fosu-Mensah. De beste kans was echter voor Rashaan Fernandes. De Feyenoorder kon vrij uithalen, maar de Italiaanse doelman stond goed opgesteld.

Ook Jay-Roy Grot kreeg nog een goede mogelijkheid, de pass van Fernandes was echter net niet helemaal op maat. Italië kreeg vlak voor rust een grote kans om de score te verdubbelen. Filippo Melegoni was niet scherp genoeg en schoot de bal over het doel.

Ook na rust bleef de ploeg van Stekelenburg wel kansen krijgen, een goal liet alleen lang op zich wachten. In de 63e minuut van de wedstrijd viel de gelijkmaker toch. Na een hoekschop was het de Italiaan Luca Giraudo die de bal achter zijn eigen doelman werkte. Ook de 2-1 leek nog te gaan vallen via Dani de Wit. De scheidsrechter had echter kort daarvoor een overtreding van de Ajacied geconstateerd waardoor het doelpunt werd geannuleerd.

Met vijf minuten extra tijd was het voor Nederland vooral een gevecht tegen de klok. De ploeg probeerde het wel, maar kwam vaak niet door de Italiaanse verdediging. Ook een hoekschop in de laatste minuut leverde niets meer op. De uitschakeling op het EK betekent tevens dat Oranje geen kans meer krijgt op het behalen van een ticket voor het WK later dit jaar.

 

Scoreverloop:

6′ Cutrone 0-1
63′ Giraudo (e.d.) 1-1

Opstellingen:

Opstelling Nederland U17: Bijlow, Troupée, Fosu-Mensah, Knoester, Van Drongelen (41. Floranus), Boultam (46. De Ligt), Bijleveld (63. Malen), De Wit, Fernandes, Dilrosun en Grot.

Opstelling Italië U17: Donnarumma, Scalera, Giraudo, Mattioli, Llamas, Melegoni, Locatelli, El Hilali, Lo Faso, Cutrone en Mazzochi.

Bijzonderheden:

Praat mee:

Praat mee over Nederland U17 – Italië U17 via Twitter!


 

Praat Mee!