PSV zo goed als zeker in pot 1 bij CL-loting

De nieuwe regelgeving van de UEFA pakt goed uit voor Nederlands kampioen PSV. Omdat kampioen Juventus gisteren de finale van de CL bereikte en de andere kanshebber op de cup, FC Barcelona, ook kampioen lijkt te gaan worden, komt PSV vrijwel zeker in pot 1 terecht bij de loting.

Mocht Barca inderdaad de landstitel pakken dat is de gunstige plek voor PSV een feit. De laatste jaren werden Nederlandse clubs steeds ingedeeld in pot 3, wat overwinteren in de CL vaak een onmogelijke opgave maakte. Als de Eindhovenaren in pot 1 terecht komen ontloopt het onder meer Paris Saint-Germain, Chelsea en de twee finalisten van nu: Juventus en Barcelona.

De UEFA kwam dit seizoen met de nieuwe indeling. Met ingang van het nieuwe seizoen komen de kampioenen van de zeven grootste competities in pot 1, samen met de winnaar van de Champions League. Het kan echter zo zijn dat die winnaar ook een kampioen van een van die zeven competities is. In dat geval gaat de plaats naar de nummer acht op het lijstje. In dit geval PSV.

Praat Mee!