Stekelenburg: ‘Doelpunten maken is ons probleem’

Volgens Maarten Stekelenburg heeft Nederland onder 17 het laten liggen in de eerste wedstrijd tegen Ierland. De bondscoach stelt in gesprek met de website Ons Oranje dat zijn team de nodige moeite heeft met het maken van doelpunten.

Van te voren was er bij Onder 17 besproken dat ze vooral niet op achterstand moesten komen tegen de Italianen. Dit gebeurde echter al na zes minuten. ‘We begonnen slecht aan die wedstrijd. Tot die goal hadden wij volgens mij nog geen duel gewonnen. Dan kun je er van tevoren een heel tactisch plan tegenaan gooien, maar als je geen duels wint, is het heel moeilijk voetballen’, zo analyseert de trainer.

Oranje knokte zich nog terug maar kwam uiteindelijk één doelpunt te kort. ‘De spelers zaten na afloop helemaal stuk’, vertelt Stekelenburg. ‘En dat is logisch. Zij hadden zich er veel meer van voorgesteld. Ik hoop dat ze deze uitschakeling meenemen in hun ontwikkeling. Ze moeten dit zien als een belangrijke ervaring en een goed leermoment. Ze moeten dit verlies een plek geven en eruit halen wat voor hen waardevol is.’

Praat Mee!