Hiddink baalt van rommelige voorbereiding

Voor veel spelers zit het voetbalseizoen er bijna op. Op 12 juni staat voor het Nederlands elftal echter nog het belangrijke EK-kwalificatieduel met Letland op het programma. De voorbereiding hiervoor is echter rommeliger dan normaal.

De aanloop naar de uitwedstrijd in Letland is volgens Guus Hiddink verre van optimaal. ‘Iedereen heeft zijn hoofd al bij de vakantie. De competities zijn afgelopen en de prijzen zijn zo goed als verdeeld’, zo concludeert de bondscoach. ‘Qua voorbereiding komt het ook niet helemaal goed uit. Diverse spelers moeten eind mei en begin juni nog bekerfinales spelen. Wat dat betreft is het een brokkelige voorbereiding.’

Al op 25 mei begint voor Oranje de voorbereiding op het belangrijke duel. Als extra oefening zal er nog een vriendschappelijk duel met de Verenigde Staten worden afgewerkt. ‘Iedereen moet het belang van de wedstrijd met Letland inzien. De voorlopige selectie zal daarom ook flink groot zijn omdat er spelers zijn die later aansluiten. Maar uiteindelijk zullen we niet met een groep van dertig man gaan reizen’, aldus Hiddink tegenover Voetbal International.

Praat Mee!