Verwachtingspatroon bij United gaat omhoog in tweede seizoen onder Van Gaal

Het eerste seizoen van Louis van Gaal als manager van Manchester United zit er bijna op. Directeur Ed Woodward is tevreden over de prestaties van The Red Devils, maar benadrukt dat het verwachtingspatroon volgend seizoen omhoog gaat. ‘We verwachten in alle competities om de prijzen mee te strijden.’

Van Gaal maakte vlak voor aanvang van het WK in Brazilië bekend zijn trainerscarrière te vervolgen bij Manchester United. De oud-bondscoach van het Nederlands elftal kreeg aan het begin van dit seizoen de opdracht om zich te plaatsen voor de Champions League. Met een vierde plaats en nog twee wedstrijden op het programma is een ticket voor de voorronden van het miljoenenbal bijna binnen. Op de burelen van Manchester United zijn ze dan ook tevreden over het eerste seizoen onder Van Gaal.

‘Nu het einde van het seizoen nadert, zijn we blij met de prestaties van het team in Van Gaals eerste seizoen als manager. Een terugkeer in Europa is dichtbij’, tekent Voetbal International op uit de mond van Woodward. Volgens de bestuurder van de Engelse recordkampioen is het dan wel noodzakelijk dat het niveau volgend jaar hoger komt te liggen.

‘Als we naar volgend seizoen kijken, verwachten we in alle competities om de prijzen mee te strijden. Bovendien zijn er volop mogelijkheden om in financieel opzicht te groeien, bijvoorbeeld door het eerste jaar van onze tienjarige deal met Adidas. Onze operationele winst gaat waarschijnlijk stijgen van 125 naar zo’n 150 miljoen euro’, aldus Woodward.

Praat Mee!