Koeman hoopt fans Southampton te trakteren op Europees voetbal

Ronald Koeman kan in de komende twee competitiewedstrijden een Europees ticket veiligstellen met Southampton. De 52-jarige oefenmeester denkt dat zijn ploeg nog vier punten nodig heeft om zich te plaatsen voor de Europa League. Aston Villa vormt dit weekend de eerste horde.

Southampton bezet momenteel de zevende plaats in de Premier League, die recht geeft op een ticket voor de Europa League. Swansea City hijgt The Saints echter in de nek. De Welshe club mag met een achterstand van één punt nog hopen op plaatsing voor Europees voetbal. Koeman beseft zich dat zijn ploeg zich geen fouten meer kan veroorloven.

‘We weten dat we dicht bij Tottenham staan, het is maar één punt verschil. Maar we weten ook dat Swansea het de laatste weken erg goed doet, ze staan vlak achter ons. Dat maakt de situatie lastiger. Er komt net wat meer druk bij kijken’, zei Koeman donderdag op een persconferentie.

Na de thuiswedstrijd tegen Aston Villa moet het klusje een week later geklaard worden tegen Manchester City. Koeman hoopt dat de fans na afloop van de laatste competitiewedstrijd een feestje kunnen vieren. ‘De fans zijn geweldig geweest voor de spelers, voor de ploeg en voor de trainers. Natuurlijk wil je ze daarvoor in de laatste thuiswedstrijd bedanken met een overwinning. En die hebben we ook nodig.’

Praat Mee!