Koopgekte Van Gaal wordt Van Persie fataal

Louis van Gaal heeft te horen gekregen dat hij 200 miljoen euro mag uitgeven deze zomer en dat betekent slecht nieuws voor Robin van Persie en Angel Di Maria. De voormalig bondscoach heeft na het aantrekken van Memphis Depay zijn pijlen gericht op Gareth Bale en Harry Kane. Daarvoor moeten dus Van Persie en Di Maria uitkijken naar een nieuwe club terwijl laatstgenoemde pas een seizoen bij Manchester United speelt. 

Volgens de Daily Mirror staat de komst van Bale hoog op het lijstje van United, maar om de enorme transfersom en bijbehorende salariseisen te kunnen betalen zouden de twee huidige topspelers moeten vertrekken. Samen zijn de twee aanvallers goed voor een weeksalaris van 675.000 euro en dan is het salaris van bankzitter Falcao nog niet meegerekend. De geplaagde Bale zou volgens meerdere Engelse media al rond zijn en de deal zou na het seizoen bekend worden gemaakt door beide clubs.

Ook Spurs revelatie Harry Kane is een doelwit van Van Gaal. Het talent van het jaar en topscorer van de Premier League is bezig aan een geweldig seizoen bij Tottenham maar Europees voetbal zit er voor de ploeg uit Londen niet in, daarom denkt Van Gaal kans te maken omdat zijn ploeg wel Europees voetbal speelt. Met de komst van Kane zou 65 miljoen euro gemoeid zijn.

United kan na deze twee topaankopen Angel Di Maria verkopen aan Paris Saint-Germain dat ongeveer zestig miljoen euro wil betalen. Eerder betaalde de club uit Manchester nog tachtig miljoen euro aan Real Madrid, maar lijkt dus na een seizoen afscheid te nemen van de Argentijn. En Van Persie mag dus ook vertrekken, ondanks dat hij nog een doorlopend contract heeft tot 2016. De coach vind dat de Oranje-aanvoerder klaar is voor een nieuwe stap in zijn carriere, maar die ligt dus niet bij United.

Praat Mee!