Carriere van Stekelenburg in het slop

2010 was het jaar van doelman Maarten Stekelenburg, hij domineerde in het strafschopgebied bij zijn club Ajax en was een van de belangrijke krachten bij het Nederlands elftal die de finale haalde tijdens het WK van dat jaar. Maar vijf jaar later ziet de toekomst van de voormalig Oranje-international er somber uit.

De doelman die tegenwoordig bij op huurbasis bij Monaco speelt, zit vaker op de bank dan dat hij speelt (8 wedstrijden) en moet zich aan het einde van het seizoen weer melden bij Fulham, maar ook daar lijkt er geen plaats te zijn voor Stekelenburg. De clubleiding van Monaco is niet ontevreden over de optredens van de doelman, maar geeft de voorkeur aan een jongere doelman. Ditzelfde scenario speelt zich ook voort bij Fulham, die hebben een tien jaar jongere keeper uit de eigen jeugdopleiding onder de lat staan.

De 54-voudig international zit zodoende in een dilemma; blijft hij strijden voor een eerste plaats onder de lat in de Championship, of zoekt hij een nieuwe club? Veel vraag is er nog niet naar de doelman en met zijn geringe aantal wedstrijden in de afgelopen seizoenen is het de vraag op welk niveau hij volgend seizoen speelt.

Bekijk hieronder de geweldige redding van Stekelenburg tijdens het WK 2010 in de kwartfinale tegen Brazilië

Bron: Давиденко Валерий, Wiki Commons

Praat Mee!