Berghuis gaat vergelijking met Robben uit de weg

Steven Berghuis is voor het eerst opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal en zelf had de vleugelspeler hier niet op gerekend. Hij zal moeten strijden met de andere nieuwkomer Chery om de absentie van Arjen Robben op te vullen.

‘Ik stond er altijd nuchter in. Als het komt, dan kom het, zo dacht ik. En verder genoot ik alleen van het voetbal’, reageert Berghuis tegenover De Telegraaf. Of de vergelijking met Robben terecht is blijft de jonge aanvaller van AZ nuchter en bescheiden. ‘Zover had ik nog helemaal niet gedacht. We zijn allebei een linkspoot op de rechtervleugel en dan zit er automatisch een actie naar binnen in. Maar ik vind dat je ons niet kunt vergelijken. Die man is zo goed, daar ga ik niet aan beginnen.’

Voor Berghuis is er nog een reden om de definitieve selectie te halen. Zijn vader Frank Berghuis is ook international geweest en de technicus hoopt in zijn vaders voetsporen te treden. ‘Hij was supertrots. Klasse, je hebt het verdien en je bent lekker bezig zei hij’ verteld Berghuis.

Praat Mee!