Stevens schiet Van der Vaart dieper in de problemen

De spanning in de onderste regionen van de Bundesliga is nog nooit zo spannend geweest. De zes laatste ploegen hebben allemaal nog kans om te degraderen en het verschil tussen de nummer laatst en nummer dertien bedraagt maar vier punten. Op de laatste speeldag moet Rafael Van der Vaart toekijken hoe zijn HSV degradatie kan ontlopen in de kraker tegen Schalke 04. 

HSV nam het zaterdagmiddag op tegen de andere degradatiekandidaat VfB Stuttgart van Huub Stevens en voor beide ploegen stond veel op het spel. Al vroeg in de wedstrijd kwam HSV op voorsprong door een vrije trap van Van der Vaart die op het hoofd van Gojko Kacar belandde. Lang kon de uitploeg niet van de voorsprong genieten, want acht minuten na de openingstreffer scoorde Martin Harnik uit een hoekschop de gelijkmaker.

Aan een gelijkspel hadden beide ploegen niets en daarom werd veelal de aanval gezocht. Diezelfde Harnik had vlak na rust de grootste kans om de ploeg van Stevens op voorsprong te schieten, maar hij koos voor zekerheid en passte de bal naar Christian Genter die de 2-1 binnen schoot. Voor HSV zat er niets anders op dan de aanval te kiezen, maar het slotoffensief mocht niet baten, het werd zelfs erger voor Die Rothosen. De 109-voudig Oranje-international pakte in de allerlaatste minuut zijn tiende gele kaart van het seizoen en is automatisch geschorst voor de laatste wedstrijd tegen Schalke 04.

(Foto: Kathi Rudminat)
(Photopen.com)

Praat Mee!