Monsterscore Koeman, Advocaat nog niet veilig

Southampton heeft voor de tweede keer dit seizoen een monsterscore neergezet. Nadat er eerst al eens met 8-0 van Sunderland werd gewonnen was dit keer Aston Villa aan de beurt, 6-1. Ook Dick Advocaat speelde met zijn ploeg Sunderland opdezelfde middag en kon zich bij winst zeker stellen van lijfsbehoud.

Southampton 
De ploeg van Ronald Koeman begon sterk aan de wedstrijd tegen The Villans en na dertien minuten kreeg aanvaller Sadio Mané het op zijn heupen. Binnen 176 seconden scoorde hij drie keer en heeft nu het record van allersnelste hattrick ooit in zijn handen. Nog voor het halfuur noteerde de andere aanvaller Shane Long de 4-0. Oranje-international Ron Vlaar kreeg maar geen grip en moest vlak voor rust nog een keer buigen voor Long, 5-0. Aston Villa deed gelukkig nog wel mee aan de wedstrijd, de Belg Christian Benteke zorgde op slag van rust voor het eerste schot op doel en die was ook meteen raak. Het slotakkoord kwam van voormalig Feyenoord-spits Graziano Pelle die zijn elfde doelpunt van het seizoen scoorde.

Koeman was erg tevreden na afloop van de wedstrijd: ‘Ik ben trots op mijn spelers, we hebben fantastisch gespeeld. Als je Mane de ruimte geeft, straft hij dat gelijk af. Ongelooflijk zo snelle hattrick’, sprak Koeman trots.

Advocaat nog niet veilig
Sunderland kon zich deze zaterdagmiddag definitief veilig spelen als er werd gewonnen van Leicester City. De thuisploeg had veelal moeite om openingen te vinden in de defensie van het sterk spelende Leicester en gescoord werd er dus niet door beide ploegen. Voor Advocaat betekend dit dat er woensdag gewonnen moet worden van Arsenal. Het verschil met de nummer achttien, wat rechtstreekse degradatie betekent, bedraagt maar drie punten.

Praat Mee!