Van der Wiel opnieuw kampioen met PSG

Oranje-verdediger Gregory van der Wiel is voor de derde keer landskampioen geworden met PSG. De Parijzenaren wonnen met 1-2 van Montpeillier en is niet meer te achterhalen door de concurrentie. Voor Van der Wiel betekent dit zijn vijfde landstitel op rij.

Trainer Laurent Blanc kon in deze kampioenswedstrijd niet beschikken over de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic en de geschorsten Thiago Motta en Marco Verratti, maar ook zonder de sterkhouders van het elftal werd de klus geklaard. De Fransman Blaise Matuidi zette de koploper al na twintig minuten op voorsprong door de bal in het doel te schieten na een geweldige steekpass van Adrien Rabiot. Niet kort daarna maakte de Argentijn Ezequil Lavezzi de 0-2.

Even werd het nog spannend nadat Montpellier terugkwam in de wedstrijd nadat Salvatore Sirigu zich liet verrassen door een afgedwaalde voorzet van Lligali, maar Le PSG hield makkelijk stand tegen de kampioen van 2012 en kon na het fluitsignaal de champagne ontkurken. Oranje-back Van der Wiel zat de hele wedstrijd op de reservebank, maar kwam dit seizoen wel tot 39 wedstrijden, waarin hij een maal scoorde en vijf assists afleverde.

Praat Mee!