De Jong en Van Ginkel weten opnieuw niet te winnen

AC Milan is er opnieuw niet in geslaagd om Europees voetbal te halen. Met Oranje-internationals Nigel de Jong en Marco van Ginkel in de basis werd er dit keer met 3-2 verloren van angstgegner Sassuolo. Door het verlies kunnen de fans van Milan opnieuw uitkijken naar een seizoen zonder Europees voetbal en het is nog maar de vraag of de gevallen topclub niet nog verder zakt op de ranglijst.

Met De Jong en Van Ginkel in de basis moest AC Milan al snel tegen een achterstand aankijken. Na een klein kwartier leek het erop dat Diego Lopez op tijd de bal van de doellijn had geplukt, maar de arbitrage oordeelde anders en kende een doelpunt toe aan de thuisploeg. Na het zien van verschillende herhalingen was overduidelijk te zien dat de bal niet achter de doellijn was geweest, en dit zette kwaad bloed bij Filippo Inzaghi die al onder veel druk staat.

De thuisploeg bleef het betere van het spel houden en drukte Milan verder naar achteren. Aanvaller Domenico Berardi werd niet veel later de diepte ingestuurd en volleerde de bal knap achter Diego Lopez. Door de 2-0 voorsprong liet Sassuolo het touw wat vieren en als snel kwam de ploeg van De Jong en Van Ginkel terug in de wedstrijd. Middels een puntertje van Giacomo Bonaventura was er weer hoop bij de Milanezen en vlak na rust kwam de ploeg zelfs langszij. Keisuke Honda plaatste een corner precies op het hoofd van de verdediger Alex die de bal binnen kopte. Door de flitsende start rook Milan bloed, maar door een kortsluiting in het hoofd van doelpuntenmaker Bonaventura stonden ze al snel met tien man. De aanvaller, die al geel op zak had, maakte op het middenveld een overduidelijke handsbal en kon gaan douchen.

De aanvallende intenties van Milan verdwenen en Sassuolo dicteerde weer het spel. Een lange tijd hield Diego Lopez de ballen uit zijn doel, maar een kwartier voor tijd kon Berardi zijn hattrick voltooien. Milan slaagde er niet meer in om de gelijkmaker te vinden en eindigde de wedstrijd zelfs met negen man, Suso kreeg in blessuretijd een directe rode kaart. Dit betekend alweer de twaalfde competitienederlaag van AC Milan en het is nog maar de vraag hoe lang Inzaghi zich nog coach mag noemen.

Praat Mee!