Van Gaal aast op Cillessen; Ajax werkt niet mee

Na Memphis Depay vertrekt mogelijk een tweede Oranje-international naar Manchester United. De club van Louis van Gaal aast namelijk op Ajax-keeper Jasper Cillessen. Volgens De Telegraaf heeft United zo’n 25 miljoen euro over voor de man die het afgelopen WK onder de lat stond bij Oranje.

Reden voor de interesse uit Manchester is het waarschijnlijke vertrek van David De Gea, de huidige nummer één bij ManU. De Spaanse keeper gaat zijn landgenoot Iker Casillas opvolgen bij Real Madrid. Zodoende moet Van Gaal op zoek naar een nieuwe goalie, en volgens De Telegraaf is Jasper Cillessen, naast Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), één van de twee topkandidaten.

In gesprek met Voetbal International ontkracht Cillessen echter alle geruchten. ‘Kijk, als ik hier had weg gewild, dan had ik mijn contract niet verlengd tot 2018. Mijn vorige contract liep tot 2016 en dan was deze zomer het moment geweest om te vertrekken. Bovendien was de trainer duidelijk toen hij vragen over mij kreeg. De clubleiding gaat ervoor liggen, mocht de buitenlandse belangstelling concreet worden.’ Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Praat Mee!