Adebayor: ‘Was er klaar voor om zelfmoord te plegen’

In een lange post op zijn Facebookpagina vertelt Emmanuel Adebayor hoe hij in het verleden een aantal keer heeft overwogen om zelfmoord te plegen. De spits van Tottenham Hotspur heeft al jaren problemen met enkele familieleden.

‘Vraag maar aan mijn zus Iyabo hoe vaak ik haar wel niet gebeld heb en dat ik er klaar voor was om zelfmoord te plegen’, vertelt de aanvaller, die vooral met zijn broers Kola en de in 2012 overleden Peter heel heftige ruzies uitvocht. ‘Er zijn veel mensen die zeggen dat ik dit privé moet houden. Ik heb de verhalen jaren voor mezelf gehouden, maar als ik zelfmoord zou plegen zou niemand mijn verhaal kennen.’

Ook beschrijft Adebayor hoe hij een keer bijna werd vermoord door zijn broers. ‘Toen ik bij AS Monaco speelde deed ik een dutje. Ik werd wakker met een mes tegen mijn keel en mijn beide broers gingen door het lint. Ik vroeg: ‘Is dit de enige manier om de problemen op de lossen? Vermoord me dan maar en neem mijn geld mee’. Pas toen kwamen ze tot bedaren.’ (Foto: Wikimedia Commons: The weaver).

 

Praat Mee!