Portugees Silvio completeert blessure-elftal

De Portugese verdediger Silvio van Benfica heeft afgelopen donderdag tijdens het treffen met AZ zijn scheenbeen gebroken. Voor Silvio gaat daarom het WK in Brazilië sowieso niet door.

Silvio brak zijn been na een botsing met teamgenoot Luisao en kan het WK dus vergeten. Silvio komt daarmee in een lange lijst geblesseerden waarmee al makkelijk een representatief elftal op de been gebracht kan worden.

Van dat elftal zal Victor Valdes sowieso de keeper zijn. Ondanks dat Valdes geen vaste keus is onder de palen van Spanje, is hij wel de beste keeper die het WK door een blessure zal missen. Jong Belgisch talent Koen Casteels is de tweede doelman in het fictieve elftal.

De achterhoede wordt gevormd door, van rechts naar links, Silvio,Rhys WilliamsJuan Jesus en onze eigen Jetro Willems. Mogelijke spelers die later aansluiten in dit elftal is de Spanjaard Alvaro Arbeloa, die momenteel een race tegen de klok uitvecht. Ook de Kroatische verdediger Dario Simunic zal het WK aan zich voorbij moeten laten gaan. Hij is echter niet geblesseerd maar tien wedstrijden geschorst, wegens een fascistisch gebaar.

Op het middenveld staat uiteraard Kevin Strootman. De onfortuinlijke vice-aanvoerder van het Nederlands Elftal scheurde in maart alles wat er te scheuren valt in zijn knie en kan hopelijk in 2015 weer voetballen. Naast Strootman speelt Ilkay Gündogan van Dortmund. De spelmaker van de Duitse club miste al vrijwel het hele seizoen in Duitsland en kan het WK ook vergeten. Sami Khedira hoopt dat WK nog wel te halen, maar zal daarvoor eerst op tijd fit moeten worden. De Costa Ricaan Bryan Oviedo komt in Brazilië door een enkelbreuk niet in actie en completeert het middenveld van het blessure-elftal.

De rechtsbuiten van het pech-elftal is sowieso Theo Walcott. De vleugelaanvaller van Arsenal liep in januari een zware knieblessure op, die hem al zijn tweede WK kost. In 2010 werd Walcott gepasseerd. De gedoodverfde spits van het elftal zou Radamel Falcao moeten zijn. De Colombiaanse topspits hoopt echter het WK nog steeds te halen, en is nog niet definitief afgeschreven voor Brazilië 2014. ‘Gelukkig’ kan met Christian Benteke alsnog een topspits opgesteld worden.

Jay of Jese Rodriguez (de keuze is aan u) maakt het elftal compleet. Beide jonge aanvallers zullen door blessures niet debuteren op een grote eindronde. Ook Carlos Vela zou in aanmerking hebben kunnen komen voor de linksbuiten positie, de Mexicaan mist het WK echter vanwege een persoonlijke reden. (Foto: Fanny Schertzer)

Praat Mee!