Manager Aston Villa hoopt Vlaar langer vast te leggen

Na een uitmuntend optreden op het WK in Brazilië, wil het dit seizoen bij Aston Villa maar niet vlotten met Ron Vlaar. De dertigjarige Nederlander werd dit seizoen veelal geteisterd door blessureleed en kon daardoor nog geen moment tippen aan het niveau dat hij in Brazilië haalde. Tim Sherwood wil desalniettemin maar wat graag zijn leider in de defensie langer vastleggen.

De trainer van Aston Villa was op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Burnley lovend over Vlaar. ‘Hij heeft een geweldig karakter, bovendien is hij een leermeester voor jonge spelers’, zei de 46-jarige manager. Sherwood ziet Vlaar dan ook graag een nieuw contract ondertekenen in Birmingham. De oud-speler van Feyenoord beschikt momenteel over een aflopend contract.

Volgens Sherwood ziet Vlaar een langer verblijf ook wel zitten. Beide partijen zaten reeds om tafel om te praten over een nieuwe verbintenis. ‘Ik heb met Ron om de tafel gezeten om te vragen of hij wil blijven. Hij is de ervaren kracht die ik nodig heb’, verzekerde de Engelsman. ‘De beste resultaten worden behaald wanneer hij in het veld staat. Vlaar breng rust en kalmte in het elftal.’ (Foto: Instagram)

Praat Mee!