VIDEO | Karatetrap De Kamps leidt tot veel commotie

VIDEO | Joeri de Kamps was vrijdagavond onderwerp van gesprek na afloop van de play-off wedstrijd VVV-Venlo – NAC Breda. De middenvelder van de Bredanaars deelde in de eerste helft een karatetrap uit aan Jeffrey Altheer. Wonderbaarlijk genoeg kwam De Kamps weg met een gele kaart. Hoewel de oud-Ajacied na de wedstrijd nog laconiek reageerde op het voorval, heeft hij inmiddels zijn excuses aangeboden. 

Na het terugzien van de beelden is ook De Kamps tot de conclusie gekomen dat hij te hard het duel in ging. Op de clubwebsite van NAC reageert de 23-jarige Amsterdammer uitgebreid op zijn imitatie van de trap die Nigel de Jong uitdeelde aan Xabi Alonso in de WK finale van 2010. ‘Ik wil nogmaals aangeven dat het een ongelukkige situatie was en niet ingegeven met de intentie om iemand de wedstrijd uit te schoppen. Ik ben hiervan geschrokken en wil dan ook graag mijn excuses aanbieden aan Jeffrey’, tekent De Kamps op.

Te vaak over de schreef

‘Uit mijn interview na de wedstrijd is dat gisteren niet goed gebleken en dat wil ik graag rechtzetten’, gaat De Kamps verder, die dit seizoen al twaalf gele kaarten verzamelde. ‘Ik begrijp dat ik gezwijmeld heb met de kleur van de kaart. De scheidsrechter had ook rood kunnen geven. Ik werk er met de trainers continue aan om mijn spel op dit gebied te verbeteren. In mijn pogingen van meerwaarde te zijn voor deze club, ga ik daarin nog te vaak over de schreef’, is De Kamps zich bewust van de hardheid van zijn spel.

Altheer kon de wedstrijd overigens niet uitspelen. In eerste instantie leek de trap van De Kamps weinig schade aan te hebben gericht, maar Altheer moest zich later in de wedstrijd alsnog laten vervangen. Het duel tussen VVV en NAC eindigde uiteindelijk in een 1-0 overwinning voor de gasten uit Breda. Maandag volgt de return bij NAC. De winnaar over twee duels plaatst zich voor de finale van de nacompetitie, waarin lijfsbehoud voor de Eredivisie op het spel staat.

Karatetrap De Kamps

Bekijk hieronder de karatetrap van De Kamps.

Praat Mee!