Directe plaatsing EL glipt door vingers Huntelaar: ‘We hadden het in eigen hand’

Hamburger SV wendde zaterdag op het allerlaatste moment directe degradatie uit de Bundesliga af. De ploeg van Rafael van der Vaart won thuis met 2-0 van Schalke 04, en eindigde daardoor op de zestiende plaats. Waar de vlag bij de thuisploeg voorzichtig uit mocht, heerste aan de andere kant van het veld een flinke teleurstelling. Door de nederlaag lopen Die Köningsblauen directe plaatsing voor de groepsfase van de Europa League mis, en daar heeft Klaas-Jan Huntelaar een behoorlijke kater van overgehouden.

‘Dit resultaat is een catastrofe voor ons’, was de spits van het Nederlands elftal duidelijk na afloop van de verliespartij in Hamburg. Schalke begon dit kalenderjaar in de wetenschap dat een ticket voor de Champions League binnen de mogelijkheden lag. Na de winterstop wist de ploeg van trainer Roberto Di Matteo echter geen enkele uitwedstrijd in een overwinning om te zetten.

Verhaegh met Augsburg de EL in

Zaterdag was dat niet anders. Dit maal profiteerde HSV van de zwakke uitbalans van Schalke, dat voorafgaand aan de wedstrijd nog op de vijfde plek was terug te vinden. Augsburg maakte dankbaar gebruik van de misstap van Schalke, door op bezoek bij Borussia Mönchengladbach de volle buit binnen te halen (1-3 overwinning). Daardoor gaat niet Schalke maar het Augsburg van Paul Verhaegh rechtstreeks naar de groepsfase van de Europa League.

‘We moeten niet kijken naar het resultaat in Mönchengladbach. We hadden het in eigen hand’, stelde een gefrustreerde Huntelaar vast. ‘En het is ons niet gelukt de vijfde plaats te verdedigen. Deze zesde plaats is veel te weinig voor ons. We hebben dit seizoen niet gebracht waartoe we in staat zijn. Daarom hebben we niet bereikt wat we ons hadden voorgenomen’, besloot de Nederlander. (Foto: Instagram)

Praat Mee!