Promes kanshebber Speler van het Jaar: ‘Ik voel veel waardering in Rusland’

Voetballiefhebbend Nederland trok afgelopen zomer even zijn wenkbrauwen op toen Quincy Promes de overstap maakte naar het Russische Spartak Moskou. Nu het einde van het debuutseizoen van de rappe vleugelaanvaller in zicht is, kan gesteld worden dat Promes de juiste stap heeft gezet. De Oranje-international kwam dit seizoen al tot 26 competitiewedstrijden, waarin hij elf keer het net vond.

Ondanks de goede prestaties van Promes, kan hij samen met zijn ploeggenoten plaatsing voor de Europa League wel vergeten. Met nog twee competitiewedstrijden op het programma moet Spartak een gat van zes punten zien te dichten op nummer vier Dinamo Moskou. Een onmogelijke opgave, zo weet ook Promes.

‘Op te veel momenten hebben we onnodig punten laten liggen’, blikt de oud-aanvaller van FC Twente tegenover Voetbal International terug op het afgelopen seizoen. ‘Zonde, al zijn we in de meeste topduels overeind gebleven. Uit won Spartak van CSKA, twee keer versloegen we Dinamo Moskou. En laatst tegen Zenit Sint-Petersburg stonden we tot de laatste minuut op voorsprong… Hadden we toen de winst gepakt, dan weet ik zeker dat we Europees voetbal zouden halen. Maar ons probleem lag vooral in de wedstrijden tegen de kleinere teams. Dat zal beter moeten’, aldus Promes.

Verkiezing Speler van het Jaar

Een prijs in de vorm van Europees voetbal zit er dus niet in voor Promes. De 23-jarige Amsterdammer is wel in de race om te worden verkozen tot Speler van het Jaar in Rusland. De waardering die hij voelt in Rusland, doet hem goed. ‘Wie nog meer in aanmerking komen, weet ik eerlijk gezegd niet eens. Met die individuele prijzen houd ik me nooit zo bezig. Wel vind ik het bijzonder dat ik in Rusland veel waardering voel. Want hier noemen ze me in de rijtjes met Hulk en Salomón Rondón’, besluit Promes. (Foto: Дмитрий Садовников, Wiki Commons)

Praat Mee!