Football Manager: ‘Oranje strandt tegen Brazilië’

Het razend populaire computerspel Football Manager heeft in opdracht van The New York Times een simulatie uitgevoerd van het aankomend WK in Brazilië. Nederland eindigt volgens de makers in de achtste finale.

Volgens het spel, bekend vanwege de ‘ontdekking’ van spelers als Kim Källstrom, Javier Saviola en Juan Roman Riquelme, komt de equipe van bondscoach Louis van Gaal nog wel door de groepsronde. In de volgende ronde blijkt Brazilië echter te sterk met 1-0. In de poulefase gaat Oranje blijft ‘de wraak van 2010’ uit tegen Spanje, Nederland verliest volgens Sports Interactive met 3-1 van de regerend wereldkampioen. Door een 4-0 overwinning op Australië en een 1-1 gelijkspel tegen Chili plaatst Oranje zich desalniettemin voor de volgende ronde, mede omdat Chili ook tegen Spanje en Australië remiseert.

Volgens de simulatie verliest Oranje niet alleen van de gastheer, maar ook van de aankomend Wereldkampioen. De Goddelijke Kanaries verslaan in de finale ook Spanje met 1-0. De meest verrassende ploeg is België, dat vierde wordt na een verloren troostfinale tegen Argentinië. Die zouden in de kwartfinale overtuigend met 3-0 de Duitsers uitschakelen, aldus het computerspel. (Foto: Government of Thailand)

 

Praat Mee!