VIDEO | Doelpunt Sneijder zet Galatasaray in zetel richting kampioenschap

VIDEO | Wesley Sneijder was zondagavond wederom goud waard voor zijn ploeg. De middenvelder van Galatasaray besliste met een fraai afstandsschot de stadsderby tegen Besiktas (2-0) in het voordeel van Cim Bom Bom. Galatasaray kan de titel daardoor bijna niet meer ontgaan. Als Dirk Kuijt vandaag (maandag) met Fenerbahçe punten verliest, is de twintigste titel van Galatasaray een feit.

De Turkse koploper was in de eerste helft al vroeg op voorsprong gekomen via Yasin Öztekin. Sneijder besliste het duel vervolgens in de 80ste minuut met een heerlijk afstandsschot. De Oranje-international kreeg de bal voor zijn linkervoet en liet de doelman van Besiktas volstrekt kansloos.

Op 31 mei staat de laatste speelronde in Turkije op het programma. Als Fenerbahçe vanavond geen fout maakt, kan Galatasaray het dan zelf afmaken in het uitduel met Rizespor. Momenteel verdedigt de negentienvoudig kampioen van Turkije een voorsprong van zes punten op zijn naaste belager, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. (Foto: Instagram)

Video doelpunt Sneijder

Bekijk hier het doelpunt van Sneijder.

Praat Mee!