Janmaat opgelucht na handhaving: ‘Met een goed gevoel naar Oranje’

Tim Krul, Vurnon Anita, Siem de Jong en Daryl Janmaat konden gisteren (zondag) opgelucht ademhalen nadat zij met Newcastle United degradatie uit de Premier League hadden afgewend. Door een 2-0 overwinning op West Ham United eindigde Newcastle uiteindelijk als vijftiende in de Engelse competitie. Janmaat was na afloop van het duel dolgelukkig.

‘Het is echt een megaopluchting dat we ons hebben gehandhaafd’, vertelde de rechtsback van het Nederlands elftal op de website van zijn belangenbehartiger Wasserman. ‘Ik ben dolgelukkig dat we het hebben gered. Het is geweldig voor de stad, de supporters, de club en de spelers.’

Nu handhaving een feit is, kan Janmaat zijn focus gaan verleggen naar de interlands met het Nederlands elftal. Op vrijdag 6 juni staat eerst een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten op het programma, waarna Oranje een week later op bezoek gaat bij Letland in het kader van de EK-kwalificatie 2016. ‘Ik ben nu even een paar dagen vrij en dan ga ik de accu weer opladen voor de wedstrijden van het Nederlands elftal. Doordat we ons veilig hebben gespeeld, meld ik mij binnenkort met een heel goed gevoel bij Oranje’, verzekerde de Oranje-international.

Speler van het Jaar

Janmaat werd na de wedstrijd nog even extra in het zonnetje gezet. De supporters van Newcastle riepen de oud-speler van Feyenoord uit tot Speler van het Jaar. Janmaat nam de prijs met veel genoegen in ontvangst. ‘Het is schitterend om zo gewaardeerd te worden door het publiek’, liet de 25-jarige verdediger weten in een reactie aan De Telegraaf. (Foto: Instagram)

Praat Mee!