‘Gio’ wil dat Clasie bij Feyenoord blijft: ‘Hij is heel belangrijk’

Na de blamage in de play-offs tegen sc Heerenveen kan Feyenoord zich gaan opmaken voor het volgende seizoen. Of Clasie dan nog actief is in De Kuip valt nog maar te bezien. Als het aan kersvers Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst ligt, verdedigt Clasie ook volgend seizoen de clubkleuren van de Rotterdammers. De oud-international van het Nederlands elftal beschouwt Clasie als een van de belangrijkste pionnen in zijn elftal.

De middenvelder van Feyenoord en het Nederlands elftal beschikt over een contract tot de zomer van 2018. De clubleiding kan dan ook hoog inzetten bij een mogelijke transfer. Van Bronckhorst ziet echter het liefst dat Clasie gewoon in Rotterdam blijft. ‘Ik loop lang genoeg mee om te weten dat spelers met zulke kwaliteiten altijd in de belangstelling staan. Het juiste moment zal hij zelf moeten bepalen’, weet de opvolger van de vorige week ontslagen Fred Rutten.

‘Toen ik als speler van Feyenoord naar Glasgow Rangers verhuisde, voelde ik aan alles dat ik die stap moest maken’, vervolgt Van Bronckhorst tegenover het ANP. ‘Jordy zal naar zijn gevoel moeten luisteren, maar ik hoop dat hij voor Feyenoord behouden blijft. Jordy is een heel belangrijke speler voor het team en voor de club.’

Praat Mee!