Koeman vestigt hoop op bekerwinst Arsenal

Ronald Koeman zit aanstaande zaterdag (30 mei) ongetwijfeld met klamme handjes voor de televisie tijdens de FA Cup finale tussen Arsenal en Aston Villa. De trainer van Southampton zag zijn ploeg zondag het onderspit delven op bezoek bij Manchester City (2-0), waardoor The Saints een ticket voor de Europa League misliepen. De hoop in Southampton is nu gevestigd op Arsenal. Als The Gunners erin slagen beslag te leggen op de FA Cup, mag Southampton volgend seizoen alsnog Europa in.

Een ticket voor de Europa League zou volgens Koeman de kers op de taart zijn. ‘Een plek in de Europa League zou dit seizoen nog bijzonderder maken dan het al is’, tekent Voetbal International op uit de mond van de Nederlandse oefenmeester. ‘We hebben een fantastisch jaar achter de rug en Europees voetbal zou de bekroning zijn. Ik hoop echt dat Arsenal de beker pakt’, benadrukt Koeman.

‘We hebben geweldige wedstrijden gespeeld en het is prachtig dat we zevende zijn geworden’, vervolgt Koeman, die ervan overtuigd is dat er tegen Manchester City meer in het vat zat. ‘We hadden misschien kunnen winnen, maar City sprong beter met zijn kansen om dan wij. Het draait allemaal om effectiviteit op het hoogste niveau.’ (Foto: Instagram)

Praat Mee!