Van der Wiel ziet overgang naar United niet zitten: ‘Ik wil blijven’

Gregory van der Wiel wordt mogelijk betrokken in een transfer van Ángel Di María. De Argentijn is op een zijspoor beland bij Manchester United en mag zich verheugen op de interesse van Paris Saint-Germain. De Parijse clubleiding wil Van der Wiel gebruiken om de vraagprijs van de 27-jarige vleugelaanvaller te drukken. In een eerste reactie heeft de rechtsback van het Nederlands elftal echter laten weten graag bij PSG te willen blijven. 

Van der Wiel, die nog één jaar vastligt in de Franse hoofdstad, sprak eerder dit seizoen met de clubleiding over de verlenging van zijn contract. Dat leverde tot op heden niets op, maar de intenties van Van der Wiel zijn duidelijk. ‘Ik wil blijven’, zegt de Amsterdammer in gesprek met L’Equipe. ‘Natuurlijk, ik wil een nieuw contract tekenen. Ik heb het naar mijn in in Parijs en wil verder met dit team.’

‘De bal ligt alleen niet bij mij’, beseft de Oranje-international zich dat hij afhankelijk is van het aan- en verkoopbeleid van de Franse kampioen. ‘Ik lees de kranten ook en weet dat clubs geïnteresseerd zijn, terwijl PSG op zoek is naar een nieuwe rechtsback. Daar heb ik de clubleiding ook naar gevraagd. ‘Nee, nee, nee, dat is niet waar’, zeiden ze. Dat moet ik dan maar geloven’, aldus Van der Wiel, die zich snel bij het Nederlands elftal zal voegen voor de trainingskamp richting de interlands tegen de Verenigde Staten (oefenwedstrijd) en Letland (EK-kwalificatie). (Foto: Instagram)

Praat Mee!