Van Beek meldt zich af voor Oranje

Sven van Beek heeft zich maandag afgemeld voor de trainingsstages van het Nederlands elftal. De centrale verdediger van Feyenoord heeft aan het play-off duel met sc Heerenveen (2-2) een enkelblessure overgehouden.

Na het wegvallen van Van Beek bestaat de selectie van het Nederlands elftal nog uit dertig spelers. Het is niet waarschijnlijk dat bondscoach Guus Hiddink een vervanger oproept voor Van Beek. Eerder voegde Hiddink wel Hakim Ziyech nog toe aan de voorselectie.

De spelers die uitkomen in de Eredivisie en verder geen play-offs meer hoeven te spelen, melden zich vandaag nog in Hoenderloo voor de eerste trainingsstage. Het gaat hierbij om een groep van veertien spelers. Tot die groep behoort ook Leroy Fer. De middenvelder van Queens Park Rangers is dit seizoen uit de Engelse Premier League gedegradeerd, waardoor ook zijn seizoen er in clubverband op zit.

Op maandag 1 juni sluit de rest van de selectie aan voor de voorbereiding op de interlands met de Verenigde Staten (5 juni, oefenduel) en Letland (12 juni, EK-kwalificatie), op Jeremain Lens en Wesley Sneijder na. Zij hebben nog bekerverplichtingen bij hun club.

Praat Mee!