Eerste spelers verzamelen zich in Hoenderloo, Wijnaldum en Willems feesten nog steeds

Veertien internationals hebben zich maandag gemeld in Hoenderloo voor de eerste trainingsstage bij het Nederlands elftal, waaronder ook PSV’ers Georginio Wijnaldum en Jetro Willems. Zij arriveerden in de ‘kampioenswagen’ en stonden met een grote glimlach de verslaggever van FOX Sports te woord. Ook FC Groningen-speler Tjaronn Chery, die voor de eerste keer bij het Nederlands elftal zit, glunderde van oor tot oor. 

‘Nee, we feesten nog steeds’, gaf Wijnaldum gevat antwoord op de vraag of het kampioensfeestje inmiddels op zijn einde loopt. ‘We genieten elke dag nog van het kampioenschap.’

Hoewel het seizoen in Nederland al ruim een week geleden is afgelopen, is het volgens Wijnaldum inmiddels een traditie aan het worden dat er dan nog interlands op het programma staan met het Nederlands elftal. ‘Het is al een aantal jaren zo dat je aan het einde van het seizoen je nog moet melden bij het Nederlands elftal. Maar het went wel. Het is nu natuurlijk wel anders omdat je kampioen bent geworden. De andere keren kwam je binnen zonder een kampioenschap’, aldus de achttienvoudig international.

Chery als laatste in Hoenderloo

Chery meldde zich als laatste bij de poort in Hoenderloo, maar heel veel haast had de uitblinker van FC Groningen niet. Genoeg tijd in ieder geval voor een vraaggesprek met Pascal Kamperman van FOX Sports, die de debutant erop wees dat hij als laatste het terrein van het Princess Hotel Victoria opkwam. ‘Oh, maar ik ben volgens mij nog ruim op tijd’, bleef Chery kalm.

‘Ik zag dit niet aankomen, maar ik had er wel op gehoopt’, doelde de 26-jarige Hagenees op zijn uitverkiezing voor het Nederlands elftal. ‘Het is natuurlijk een droom voor iedere speler om aan te sluiten bij Oranje. Ik ga de komende tijd mijn stinkende best doen en kijken waar het schip strandt.’

Vandaag (dinsdag) werkt de veertienkoppige selectie van het Nederlands elftal de eerste training af. Donderdag voegen ook Kenneth Vermeer en Jordy Clasie zich bij de groep. Vrijdag is de afsluitende training van de eerste trainingsstage.

Praat Mee!