Sneijder in bloedvorm: ‘Een van mijn beste jaren ooit’

Zonder te spelen is Wesley Sneijder maandagavond met Galatasaray kampioen geworden van Turkije. Cim Bom Bom kon feest vieren nadat Fenerbahçe punten had gemorst in de uitwedstrijd bij Basaksehir (2-2). Doordat Galatasaray een dag eerder met 2-0 had gewonnen, zijn Sneijder en co niet meer te achterhalen door de concurrentie. De 30-jarige Oranje-international spreekt in gesprek met De Telegraaf over een van zijn beste jaren.

Sneijder heeft een flink aandeel gehad in de twintigste titel van Galatasaray. Met tien doelpunten en drie assists ontpopte de Nederlander zich tot een van de belangrijkste spelers in het elftal van trainer Hamza Hamzaoglu. Zaterdag was Sneijder nog het goudhaantje in de derby tegen Besiktas. De oud-Ajacied tekende in de 80ste minuut de bevrijdende tweede treffer aan, en stelde daarmee drie punten veilig voor zijn ploeg.

Vierde ster

Met het binnenslepen van de twintigste titel, komt volgend seizoen ook een vierde ster op het shirt van Galatasaray. En daar was het volgens Sneijder allemaal om te doen. ‘Omdat zowel Fenerbahçe als Gala op negentien landstitels stond, ontaardde de kampioensrace in een enorme prestigestrijd’, legde Sneijder uit aan De Telegraaf. ‘Dat wij nu aan het langste eind trekken geeft een geweldig gevoel en is prachtig voor onze bloedfanatieke fans, die ons letterlijk smeekten om de titel te pakken.’

Ook over zijn individuele prestaties is Sneijder zeer te spreken. Na afloop van het duel kreeg de middenvelder al de complimenten van Besiktas-trainer Slaven Bilic. Volgens de Kroaat was Sneijder de doorslaggevende factor in de Turkse titelrace. ‘Prachtig om te horen. Ik denk dat dit een van mijn beste jaren ooit is, omdat het me lukte met goals en assists belangrijk te zijn’, zei de 113-voudig international van het Nederlands elftal. (Foto: Instagram)

Praat Mee!