Kuyt vol ongeloof: ‘Nooit verwacht dat Feyenoord geen Europees voetbal zou halen’

Dirk Kuyt keert volgend seizoen terug bij Feyenoord, nadat hij de club in 2006 verruilde voor het Engelse Liverpool. De Katwijker zag zondag dan ook met lede ogen toe hoe Feyenoord werd uitgeschakeld in de halve finale van de play-offs, en daarmee plaatsing voor de Europa League misliep. Een paar uur later verspeelde Kuyt met Fenerbahçe ook nog de landstitel aan Galatasaray.

De oud-international van het Nederlands elftal wilde de zondag het liefst zo snel mogelijk vergeten. Kuyt beleefde naar eigen zeggen ‘niet zijn mooiste weekend.’ ‘Ik had hier met een titel willen afsluiten’, zei de publiekslieveling van Feyenoord tegen Radio 1, die onaangenaam verrast was door de uitschakeling van de Rotterdammers tegen sc Heerenveen. ‘Ik had nooit verwacht dat Feyenoord geen Europees voetbal zou halen’, aldus Kuyt.

‘Maar de ploeg heeft veel kwaliteiten en daarom heb ik vertrouwen in de toekomst’, vervolgde de 34-jarige aanvaller. ‘De laatste zeven wedstrijden waren niet goed, maar daarvoor heb ik spelers met veel potentie gezien.’ (Foto: Instagram)

Praat Mee!