‘De Jong kiest voor langer verblijf in Milaan’

Het ziet ernaar uit dat Nigel de Jong alsnog zijn contract bij AC Milan gaat verlengen. De middenvelder van het Nederlands elftal beschikt over een aflopend contract bij de gevallen topclub en leek komende zomer te willen profiteren van zijn transfervrije status. Volgens Milan Channel is De Jong echter van gedachten veranderd en heeft hij de clubleiding inmiddels laten weten graag zijn contract te willen verlengen.

Begin februari liet De Jong in het Algemeen Dagblad nog doorschemeren open te staan voor een nieuwe uitdaging. ‘Ik weet dat ik nog pakweg vier jaar ergens zal voetballen. Mijn contract loopt af, er gaat straks weer iets moois komen’, zei de Oranje-international destijds. Drie maanden later is De Jong toch tot de conclusie gekomen dat hij zijn carrière bij Milan wil vervolgen.

Zodoende kan Louis van Gaal een streep zetten door de naam van zijn voormalige pupil. De manager van Manchester United zag in De Jong een welkome versterking voor het middenveld. De Engelse recordkampioen zou dat echter alleen zien zitten als er geen transfersom betaald hoeft te worden. (Foto: Instagram)

Praat Mee!