De Vrij alsnog naar Oranje, oproepen Robben uitgesloten

Stefan de Vrij is de grote afwezige in de voorselectie van het Nederlands elftal. De verdediger van Lazio Roma had last van een knieblessure en kreeg daarom geen uitnodiging van bondscoach Guus Hiddink. Hij herstelt echter sneller dan verwacht. Hiddink gaat er dan ook vanuit dat De Vrij er in de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland gewoon bij is.

Eerst moet de oud-Feyenoorder de laatste competitiewedstrijd bij zijn club goed doorkomen. En daarin staat het nodige op het spel. De Romeinen strijden in een onderling duel met Napoli om plaatsing voor de voorronde van de Champions League. Lazio heeft aan een punt genoeg om zich te verzekeren van een ticket voor het prestigieuze toernooi.

‘Hij is er maandag bij, als alles zondag goed gaat bij zijn laatste competitiewedstrijd’, ging de bondscoach tegenover De Telegraaf in over de inzetbaarheid van De Vrij. Of de 27-voudig international op 6 juni aan de aftrap verschijnt voor het oefenduel met de Verenigde Staten is nog onduidelijk. Wellicht wordt De Vrij gespaard voor het EK-kwalificatieduel in Letland op 13 juni.

Robben

Voor Arjen Robben komt de interlandperiode nog te vroeg. De vice-aanvoerder van het Nederlands elftal wordt de afgelopen maanden geteisterd door blessureleed en heeft daardoor vervroegd vakantie. Een wonderbaarlijk herstel zit er niet in voor de aanvaller van Bayern München. ‘Nee, die is helaas echt te geblesseerd’, bevestigde Hiddink, die ook nog kort uitlegde waarom hij Leroy Fer vroegtijdig opriep. ‘Hij is er nu al bij omdat hij de laatste maanden weinig heeft gespeeld’, aldus de 68-jarige Varssevelder. (Foto: Instagram)

Praat Mee!