Eigenaren United onder indruk van Van Gaal

De toekomst van scheidend bondscoach Louis van Gaal is ongewis. De oefenmeester heeft aangegeven of naar Engeland te willen, of met pensioen te gaan. Tottenham en Man Utd volgen de ontwikkelingen op de voet.

‘De eigenaren van Manchester United, vader Malcolm en de broers Joel en Avram Glazer, zijn na een gesprek van afgelopen vrijdag zeer onder de indruk van de Nederlandse succescoach’, noteert De Telegraaf dinsdag. In het voordeel van Van Gaal pleit dat hij een uitstekende verstandhouding heeft met Man Utd-sterkhouder Robin van Persie. De keuzeheer van het Nederlands Elftal zat zondag voor de tweede keer op rij met Van Persie op de tribune tijdens PSV – Feyenoord. Voor de komst van Van Gaal moet Man Utd wel eerst het vijfjarig contract van David Moyes ontbinden, een grote last voor de club.

Tottenham Hotspur zit ondertussen ook op het vinkentouw. De club uit Londen zou al sinds januari geïnteresseerd zijn in de diensten van de Oranje bondscoach, die echter nog geen keuze heeft gemaakt. ‘Manchester United moet snel een berg huiswerk doen, Tottenham wacht gespannen af’, besluit De Telegraaf. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!