Chery: ‘Ik wil de bondscoach overtuigen van mijn kwaliteiten’

Net als Steven Berghuis en Hakim Ziyech werkte Tjaronn Chery dinsdag zijn eerste Oranje-training af. De speler van FC Groningen meldde zich maandag als laatste international in het Princess Hotel Victoria in Hoenderloo, waar het Nederlands elftal verblijft tijdens de eerste trainingsstage. Chery wil een goede indruk achterlaten bij bondscoach Guus Hiddink en hoopt stiekem bij de definitieve selectie te zitten voor de duels met de Verenigde Staten en Letland.

‘Ik ben erg trots dat dit al gelukt is. Nu moet ik zorgen dat ik erbij kan blijven, dat is het allerbelangrijkste’, zegt de 26-jarige middenvelder, die dit seizoen met FC Groningen beslag legde op de beker en daardoor volgend jaar Europees voetbal speelt. ‘Het is mooi om hier te zijn. De andere jongens hebben me goed opgevangen. Nu moet ik het op de trainingen laten zien’, weet Chery.

De Hagenees wil graag de geschiedenisboeken ingaan als de achtste Oranje-international van FC Groningen. ‘Ik wil de volgende zijn’, aldus Chery. ‘Ik ben goed bezig, maar er zit meer in, ik wil de bondscoach overtuigen van mijn kwaliteiten.’

Praat Mee!