Berghuis bij Oranje: ‘Wel wat spannend’

Steven Berghuis traint momenteel met het Nederlands elftal in Hoenderloo. Een primeur voor de aanvaller van AZ, die nog geen minuut speelde voor het grote Oranje. In gesprek met RTV Noord-Holland vertelt hij over zijn eerste ervaringen.

‘Alles wat nieuw is, is wel wat spannend. Maar eenmaal op het veld en als je iedereen gezien hebt, dan is dat helemaal weg’, begint Berghuis, die zich na het met AZ behalen van de derde plek volledig kan focussen op Oranje.

‘Het niveau ligt gelijk wat hoger, dat merk je’, gaat Berghuis verder. Dinsdag was de eerste training. ‘Het was lekker, een leuke training.’ De linkspoot weet echter nog niet of hij gelijk minuten mag maken in het Oranje-shirt. ‘Ik heb eigenlijk niet zo veel verwachtingen. Ik verwacht dat we lekker gaan trainen en dat doen we. Ik geniet gewoon als ik op het veld sta en dan wil mezelf laten zien.’

Vrijdag 5 juni staat een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten op het programma. Wellicht dat bondscoach Guus Hiddink Berghuis dan al wat speelminuten gunt.

Praat Mee!