Hiddink: ‘Kon niet anders dan Afellay passeren’

Ibrahim Afellay mocht tot dusverre op veel speelminuten rekenen in de EK-kwalificatie campagne van het Nederlands elftal. De Nederlander met Marokkaanse roots is in de afgelopen maanden echter op een zijspoor beland bij Olympiakos, waardoor bondscoach Guus Hiddink zich genoodzaakt zag om Ibi niet op te roepen voor de interlands tegen de Verenigde Staten en Letland.

Tegen Kazachstan, IJsland, Mexico, Letland, Turkije en Spanje mocht Afellay iedere keer binnen de lijnen komen. De 29-jarige aanvaller annex middenvelder kreeg zelfs regelmatig een basisplaats toegewezen. Deze interlandperiode is Afellay echter niet van de partij. ‘We kunnen moeilijk anders’, reageert de bondscoach in het Algemeen Dagblad op het passeren van de oud-PSV’er, die nog altijd onder contract staat bij FC Barcelona.

‘Afellay heeft straks drie maanden weinig tot niets meer gespeeld. Bij zijn club Olympiakos zat hij de laatste weken niet eens meer bij de selectie’, legt Hiddink uit. De keuzeheer van het Nederlands elftal hoopt dat Afellay komende zomer een goede club weet te vinden. Zijn huidige verbintenis bij Barcelona loopt in juli af, terwijl het er ook niet naar uitziet dat Afellay mag rekenen op een vast contract in Griekenland.

Praat Mee!