Hiddink voorzichtig met Sneijder: ‘Alles staat in het teken van Letland – Nederland’

Wesley Sneijder voegt zich op het allerlaatste moment bij de selectie van het Nederlands elftal. Twee dagen voor de oefeninterland tegen de Verenigde Staten speelt de middenvelder van Galatasaray de bekerfinale. Hoewel Sneijder maar wat graag wil spelen tegen de VS, doet Hiddink rustig aan met zijn sterspeler.

‘Bij Oranje staat de komende tweeënhalve week alles in het teken van Letland. Dat geldt ook voor Wesley Sneijder’, verduidelijkt Hiddink in gesprek met De Telegraaf. De bondscoach is te spreken over de fitheid van Sneijder en ziet ook dat de oud-Ajacied beslissend is voor Galatasaray. Hij wil daarom echter geen risico’s nemen met Sneijder in het duel met de VS.

Recordinternational

Als het aan Sneijder zelf ligt, komt hij volgende week sowieso binnen de lijnen tegen de ploeg van bondscoach Jürgen Klinsmann. Sneijder wil er alles aan doen om de boeken in te gaan als recordinternational van het Nederlands elftal. Om Edwin van der Sar, de huidige houder van het record, voorbij te streven, moet de Utrecher nog achttien interlands spelen. ‘Ik wil spelen, want ik wil dat record’, aldus Sneijder.

Hiddink wil echter eerst even afwachten in welke conditie Sneijder zich volgende week meldt bij Oranje. ‘Alles moet wijken voor Letland – Nederland. Laten we eerst eens afwachten hoe hij uit die bekerfinale rolt.’

Letland – Nederland

Letland – Nederland is het zevende EK-kwalificatieduel van het Nederlands elftal. Een overwinning is cruciaal voor het Nederlands elftal om de derde plek te verstevigen, die recht geeft op het spelen van play-offs voor een EK-ticket. De wedstrijd vindt plaats op 12 juni in Riga. De eerste ontmoeting tussen Nederland en Letland eindigde vorig jaar in een ruime 6-0 overwinning voor Oranje. (Foto: Instagram)

Praat Mee!