Fer sprak met Hiddink: ‘Aangegeven dat ik er vanaf het begin bij wil zijn’

Het degradatiespook achtervolgt Leroy Fer inmiddels al twee jaar. Vorig seizoen degradeerde Fer als speler van Norwich City uit de Engelse Premier League, en ook dit jaar slaagde de Oranje-international er niet in om zich met Queens Park Rangers te handhaven op het hoogste niveau van Engeland. De interlandperiode is voor Fer dan ook een welkome afleiding, waarin hij zich in de etalage probeert te spelen van een nieuwe club.

Maar eerst moet hij de bondscoach zien te overtuigen van zijn kwaliteiten. Fer meldde zich maandag als enige buitenlandse international in Hoenderloo voor de eerste trainingsstage bij het Nederlands elftal. De oud-speler van Feyenoord en FC Twente kwam zelf met het idee om zich eerder te melden bij Oranje, zodat hij zich optimaal kan voorbereiden op de interlandweek. ‘Ik heb bij de bondscoach aangegeven dat ik er vanaf het begin bij wil zijn. En de bondscoach wilde dat ook graag’, zegt Fer op NU.nl.

‘Ik hoop dat ik de bondscoach kan overtuigen. Hij zei net al dat ik er fit uitzag, dus dat is een mooi begin’, laat de middenvelder weten, die op het WK in Brazilië een schitterend kopdoelpunt maakte in de groepswedstrijd tegen Chili. ‘Ik ben hongerig, al heb ik na mijn blessure wel weer twee keer weer negentig minuten gespeeld. Conditioneel gaat het goed, maar ik wil conditioneel sterk blijven en kijken waar ik precies sta.’

Fer over Oranje

Of Fer later deze week de schifting van Hiddink overleeft, ligt geheel in zijn eigen handen. De elfvoudig international gaat in ieder geval zijn uiterste best doen en hoopt speelminuten te maken tegen de Verenigde Staten en Letland. ‘Het wordt denk ik een heel leuke wedstrijd tegen de Verenigde Staten en daarna een heel belangrijke tegen Letland. Die wedstrijd is nog wel ver weg, maar vanwege de belangen is het alleen maar goed dat we nu al zijn begonnen met de voorbereiding. In vergelijking met landen als Tsjechië, IJsland en Turkije is Letland een wat mindere tegenstander, maar ik denk wel dat ze het ons lastig kunnen maken.’

Toekomst

Waar de sportieve toekomst van Fer ligt, is nog onduidelijk. De 25-jarige speler van QPR heeft nog niks van zijn club gehoord, maar ziet een seizoen in de Championship niet echt zitten. ‘Het liefst speel ik natuurlijk niet in het Championship. Ik wil op het hoogste niveau spelen, ook met het oog op Oranje en het EK van volgend jaar’, aldus Fer. ‘Maar ik houd me daar op dit moment nog niet mee bezig. Ik focus me op het Nederlands elftal. Daarna heb ik vakantie en dan sluit ik in principe aan in de voorbereiding op het seizoen in de Championship. En dan zie ik wel of er iets moois komt.’ (Foto: Instagram)

Praat Mee!